Μέλη ΜΟΔΙΠ

Σύνθεση ΜΟΔΙΠ

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από:

 • Τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων ως πρόεδρο.
 • Πέντε (5) μέλη Ε.Π.
 • Ένα μέλος ως εκπρόσωπος ΔΠ.
 • Ένα μέλος ως εκπρόσωπος ΕΤΕΠ.
 • Ένα μέλος ως εκρπόσωπος ΕΔΙΠ.
 • Ένα μέλος ως εκπρόσωπος φοιτητών.

Η διάρκεια της θητείας των μελών της ΜΟΔΙΠ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι τετραετής και αυτά είναι τα παρακάτω:

Πρόεδρος ΜΟΔΙΠ

Παναγιώτης Αδαμίδης

Καθηγητής

(+30) 2310 013105 adamidis@it.teithe.gr

Παναγιώτης ΑδαμίδηςΟ Δρ. Παναγιώτης Αδαμίδης είναι Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής από το 2003 στο γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογίες Προγραμματισμού. Προιστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής (Σεπτ. 2008-Αυγ.2010). Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. (1984) με MSc in Infromation Technology Systems από το Strathclyde Univ., Glasgow (1987) και διδακτορικό από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ. Η/Υ, ΑΠΘ (1997). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Ευφυή Συστήματα, Σημασιολογικό Ιστό, προβλήματα χρονοδρομολόγησης και παράλληλη επεξεργασία.Μέλος επιτροπής συνεδρίων και οργανωτής του 2001 Θερινού Σχολείου του Ευρωπαικού Δικτύου Αριστείας σε Εξελικτική Υπολογιστική.

Ο Δρ. Παναγιώτης Αδαμίδης είναι Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΑΤΕΙ-Θ από το 2017 έως σήμερα.

Μέλη ΕΠ

Μαρίνα Σύρπη

Επίκουρος Καθηγήτρια

(+30) 2310 013034 msyrpi@gen.teithe.gr

Μαρίνα ΣύρπηΗ Μαρίνα Σύρπη είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχει Πτυχίο Μαθηματικών από το Α.Π.Θ. και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διαθέτει σημαντική διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο Α.Τ.Ε.Ι.-Θ. και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε αντικείμενα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Στον Ιδιωτικό Τομέα έχει εργαστεί ως εισηγήτρια και υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης σε Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων και Επαγγελματιών και ως Επιστημονική Υπεύθυνη δημιουργίας Εκπαιδευτικών Λογισμικών σε έργα των ΥΠ.ΕΠ.Θ. - Ι.Τ.Υ. και Ι.ΔΕ.ΚΕ. Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε Ερευνητικά Προγράμματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και είναι συντάκτης επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι εφαρμογές της Στατιστικής σε διάφορους τομείς, οι ασαφείς παλινδρομήσεις, και τα υβριδικά (ασαφή - στοχαστικά) μοντέλα.

Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής

(+30) 2310 013245 casim@mkt.teithe.gr

Κωνσταντίνος ΑσημακόπουλοςΟ Κώστας Ασημακόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο του internet marketing και mobile marketing. Είναι ο συγγραφέας πολλών εργασιών που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πρακτικά συνεδρίων. Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής πολλών διεθνών συνεδρίων στο Marketing και Guest Editor για διάφορα ειδικά θέματα που δημοσιεύτηκαν από έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στο ίδιο επιστημονικό πεδίο. Έλαβε μέρος σε πολλά Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα ως ερευνητής. Υπηρετεί ως κριτής για την IEEE, Emerald, Interscience, Taylor and Francis, Elsevier κ.α. Είναι μέλος της ΙΕΕΕ και του Ελληνικού Τεχνικού Επιμελητήριο. Είναι, επίσης, μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών MBA του Τμήματος στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ευγενία Μηνασίδου

Επίκουρος Καθηγήτρια

(+30) 2310 013825 eminasid68@gmail.com

Ευγενία ΜηνασίδουΗ Μηνασίδου Ευγενία είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από το 2008. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ. Το διδακτορικό της δίπλωμα είναι στη Διερεύνηση της Ποιότητας Ζωής ατόμων με χρόνια νοσήματα. Έχει διατελέσει νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και διαθέτει πλούσιο διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το επιστημονικό της έργο εστιάζεται στη μελέτη φροντίδας ατόμων με χρόνια νοσήματα και περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά περιοδικά με κριτές. Έχει βραβευτεί 2 φορές σε διεθνή συνέδρια για της μελέτες της σε χρόνιους ασθενείς. Διαθέτει πλούσιο διοικητικό έργο στο τμήμα Νοσηλευτικής καθώς είναι αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος, έχει διατελέσει υπεύθυνη νοσηλευτικού τομέα για δυο έτη, μέλος του συμβουλίου του τμήματος, μέλος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος (ΟΜ.Ε.Α), Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Επιλογής υποψηφίων του ΠΜΣ του Τμήματος και μέλος πολλών επιτροπών.http://www.nurse.teithe.gr/bio/Minasidou.pdf).

Ελένη Καλογιάννη

Επίκουρη Καθηγήτρια

(+30) 2310 013907 elekalo@food.teithe.gr

Ελένη ΚαλογιάννηΗ Δρ. Ελένη Π. Καλογιάννη είναι Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Είναι Τεχνολόγος Τροφίμων (ΑΤΕΙΘ) με μετατπυχιακές σπουδές στη Γαλλία (DEA, ENSBANA, Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας) και στην Αγγλία (PhD, Πανεπιστήμιο του Λινκολν). Ομιλεί με ευφράδεια 4 γλώσσες. Έχει υπερδεκαπενταετή εκπαιδευτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο σε Προπτυχιακό όσο και σε Μεταπτυχιακό επίπεδο σχετιζόμενη με την Επεξεργασία Τροφίμων, την Τεχνολογία και τον Έλεγχο Ποιότητας Ελαιολάδου και Λιπαρών Υλών και τα Διεπιφανειακά Φαινόμενα. Εχει δεκαπενταετή ερευνητική εμπειρία ως επιστημονικά υπεύθυνη ή/και με συμμετοχή σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς/Ευρωπαϊκούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Διαστήματος. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη σε σειρά Ερευνητικών Έργων χρηματοδοτούμενων από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων. Είναι κάτοχος και εφευρέτης ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έγκριτα διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε 9 επιστημονικά περιοδικά κατηγοριοποιημένα στο δείκτη απήχησης SCI. Είναι μέλος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας και υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας του ΑΤΕΙΘ. Είναι εκπρόσωπος του ΑΤΕΙΘ στην Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα “Food for Life” και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Είναι μέλος της ομάδας εργασίας «Νέες Τεχνολογίες για την Ανάπτυξη» της «Μόνιμης Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καινοτομίας» του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευστάθιος Αντωνίου

Αναπληρωτής Καθηγητής

(+30) 2310 013429 eantoniou@gen.teithe.gr

Ευστάθιος ΑντωνίουΗ Ο Ευστάθιος Αντωνίου έλαβε το πτυχίο των Μαθηματικών το 1994 και το διδακτορικό του δίπλωμα στη Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων το 2000, από το τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ. Την δεκαετία 2000-10 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε προγράμματα στην περιοχή της Ανάλυσης και Σχεδίασης Συστημάτων Ελέγχου με τη βοήθεια Η/Υ, μεταξύ των οποίων και πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας του ΙΚΥ στο οποίο ήταν ο κύριος ερευνητής. Κατά την περίοδο 2002-08 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΓΤΘΕ του ΑΤΕΙΘ, ως επίκουρος καθηγητής του ΠΔ 407/80 στο τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2005-6 και ως επισκέπτης επίκουρος καθηγητής της κατεύθυνσης Θεωρητικής Πληροφορικής και Θεωρίας Συστημάτων & Ελέγχου του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του ίδιου τμήματος κατά το έτος 2010-11. Παράλληλα, από το 2004 μέχρι το 2014 ήταν μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού για την θεματική ενότητα «Διακριτά Μαθηματικά και Μαθηματική Λογική» του προγράμματος σπουδών πληροφορικής του ΕΑΠ. Το 2008 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ) του ΑΤΕΙΘ με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά» και το Σεπτέμβριο του 2013 με τη κατάργηση του ΓΤΘΕ εντάχθηκε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (ΤΕ) του ιδρύματος. Από το Μάρτιο του 2016 είναι αναπληρωτής καθηγητής του ίδιου τμήματος με γνωστικό αντικείμενο "Αριθμητικές και Συμβολικές Υπολογιστικές Μέθοδοι για τη Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων (ΦΕΚ 204/Γ/8-3-2016)". Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή των πολυωνυμικών περιγραφών γραμμικών συστημάτων, την ευστάθεια συστημάτων, την αριθμητική γραμμική άλγεβρα, την ανάπτυξη αριθμητικών και συμβολικών υπολογιστικών αλγορίθμων.

Άλλα Μέλη

 • Γραμματική Γραμμένου εκπρόσωπος του ΔΠ τακτικό μέλος με αναπληρώτρια αυτής την κα Βασιλική Ρόβα.
 • Άννα Αργυρού εκπρόσωπος του ΕΤΕΠ τακτικό μέλος με αναπληρωτή αυτής τον κ. Νικόλαο Χατζηπαπά.
 • Ιωάννης Ιωαννίδης εκπρόσωπος του ΕΔΙΠ τακτικό μέλος με αναπληρωτή αυτού την κα Ευδοκία Κωνσταντινίδη.
 • Βολτσίνης Χρήστος φοιτητής του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της ΣΔΟ τακτικό μέλος με αναπληρωτή αυτού τον Μπαμπανίκα Γεώργιο, φοιτητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΣΔΟ.
 • Λεμπέσης Παναγιώτης μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας της ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ τακτικό μέλος με αναπληρωτή αυτού τον Αθανασιάδη Ελευθέριο, μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας της ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ.