Μέλη ΜΟΔΙΠ

Σύνθεση ΜΟΔΙΠ

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από:

  • Τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων ως πρόεδρο.
  • Πέντε (5) μέλη Ε.Π.
  • Ένα μέλος ως εκπρόσωπος ΔΠ.
  • Ένα μέλος ως εκπρόσωπος ΕΤΕΠ.
  • Ένα μέλος ως εκρπόσωπος ΕΔΙΠ.
  • Ένα μέλος ως εκπρόσωπος φοιτητών.

Η διάρκεια της θητείας των μελών της ΜΟΔΙΠ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι τετραετής και αυτά είναι τα παρακάτω:

Πρόεδρος ΜΟΔΙΠ

Παναγιώτης Αδαμίδης

Καθηγητής

(+30) 2310 013105 adamidis@it.teithe.gr

Παναγιώτης ΑδαμίδηςΟ Δρ. Παναγιώτης Αδαμίδης είναι Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής από το 2003 στο γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογίες Προγραμματισμού. Προιστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής (Σεπτ. 2008-Αυγ.2010). Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. (1984) με MSc in Infromation Technology Systems από το Strathclyde Univ., Glasgow (1987) και διδακτορικό από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ. Η/Υ, ΑΠΘ (1997). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Ευφυή Συστήματα, Σημασιολογικό Ιστό, προβλήματα χρονοδρομολόγησης και παράλληλη επεξεργασία.Μέλος επιτροπής συνεδρίων και οργανωτής του 2001 Θερινού Σχολείου του Ευρωπαικού Δικτύου Αριστείας σε Εξελικτική Υπολογιστική.

Ο Δρ. Παναγιώτης Αδαμίδης είναι Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΑΤΕΙ-Θ από το 2017 έως σήμερα.

Μέλη ΕΠ

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής

(+30) 2310 013872 kanagnos@cie.teithe.gr

Κωνσταντίνος ΑναγνωστόπουλοςΟ Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της εδαφομηχανικής και θεμελιώσεων. Είναι συγγραφέας περίπου 100 εργασιών που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πρακτικά συνεδρίων. Είναι κριτής σε 40 διεθνή περιοδικά. Έχει δεκαπενταετή εκπαιδευτική εμπειρία στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ισόχρονη ερευνητική εμπειρία ως συμμετέχων σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς/Ευρωπαϊκούς πόρους.

Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής

(+30) 2310 013245 casim@mkt.teithe.gr

Κωνσταντίνος ΑσημακόπουλοςΟ Κώστας Ασημακόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο του internet marketing και mobile marketing. Είναι ο συγγραφέας πολλών εργασιών που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πρακτικά συνεδρίων. Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής πολλών διεθνών συνεδρίων στο Marketing και Guest Editor για διάφορα ειδικά θέματα που δημοσιεύτηκαν από έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στο ίδιο επιστημονικό πεδίο. Έλαβε μέρος σε πολλά Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα ως ερευνητής. Υπηρετεί ως κριτής για την IEEE, Emerald, Interscience, Taylor and Francis, Elsevier κ.α. Είναι μέλος της ΙΕΕΕ και του Ελληνικού Τεχνικού Επιμελητήριο. Είναι, επίσης, μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών MBA του Τμήματος στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Φαίδρα Ελευθερίου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

(+30) 2310 013511 elfther@mls.teithe.gr

Φαίδρα ΕλευθερίουΣΠΟΥΔΕΣ: Πτυχίο Χημείας, ΑΠΘ (1992), διδακτορικό δίπλωμα στη Βιοχημεία (1998). Παρούσα θέση: Αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Χημείας – Βιοχημείας Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, ΣΕΥΠ, ΑΤΕΙΘ., Διευθύντρια του Τομέα των μαθημάτων εξειδίκευσης. Ερενητικά Ενδιαφέροντα: Μελέτη παθοφυσιολογίας του Διαβήτη και της Δισλιπιδαιμίας, Ελεύθερες ρίζες και αντιοξειδωτικά και συσχέτιση με παθολογικές καταστάσεις. Ορθολογικός σχεδιασμός φαρμάκων, έλεγχος βιολογικής δράσης νέων ενώσεων και φυσικών προϊόντων με φαρμακευτικό ενδιαφέρον, Αναστολείς Ενζύμων με Εφαρμογές στη Θεραπεία και τη Διαγνωστική: Αναστολείς φωσφατασών: SHP-2 (JMML), PTP1B, LAR (Διαβήτης ΙΙ), αλκαλικό ισοένζυμο του πλακούντα κλπ., αναστολείς συνθετάσης του σκουαλενίου: SQS (δυσλιπιδαιμίες), Αναστολείς COX-1/2, LOX(αντιφλεγμονώδη), αναστολείς ΗΙV-1 ανάστροφης μεταγραφάσης και ιντεγγράσης(αντι-HIV). Ανοσολογική αντίδραση σε διαιτητικά αντιγόνα. Ερευνητικά Προγράμματα: Συμμετοχή σε 18 ερευνητικά προγράμματα των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής του ΑΠΘ και του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Ερευνητικές Εργασίες: 135 ανακοινώσεις εργασιών σε συνέδρια με κριτές, οι 70 σε Διεθνή (συνολικό I.F: 36.306), 35 δημοσιεύσεις πλήρων επιστημονικών εργασιών σε Επιστημονικά Περιοδικά (συνολικό I.F:45.531, μέγιστο IF περιοδικού:5.207) (εκτενής κατάλογος: http://EleftheriouPhaedra.webs.com). Συνολικός αριθμός ετεροαναφορών: 401, h-index: 8. Διδασκαλία Προπτυχιακών μαθημάτων: Βιοχημείας, Κλινικής Χημείας, Ενζυμολογίας-Ενζυμομηχανικής, Κυτταροκαλλιέργειες-Πειραματόζωα, Μοριακή Διαγνωστικής, Ιατρικής Βιοτεχνολογίας (Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, ΑΤΕΙΘ), Διδασκαλία Ενζυμολογίας (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Διδασκαλία Εργαστηριακών ασκήσεων του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Διδασκαλία Μεταπτυχιακών Μαθημάτων: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη» Νοσηλευτική ΑΤΕΙΘ), «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Μοριακές και Βιοϊατρικές Επιστήμες στη Διάγνωση και Θεραπεία Ασθενειών» (Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ΑΤΕΙΘ-Ιατρική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης). Συγγραφικό έργο: 2 Βιβλία: Βιοχημεία(2007), Μέθοδοι Βιοχημείας(2010), 10 Διδακτικές Σημειώσεις. Κριτής εργασιών σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά: 4, Μέλος Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικών: 1, Βραβεύσεις Εργασιών: 3 Διεθνείς, 2 Ελληνικές. Συμμετοχή σε Επιστημονικές Εταιρίες: 7, Συμμετοχη στη διοργάνωση/συντονισμό Συνεδρίων: 5 Διεθνή, 6 ελληνικά.

Ελένη Καλογιάννη

Επίκουρη Καθηγήτρια

(+30) 2310 013907 elekalo@food.teithe.gr

Ελένη ΚαλογιάννηΗ Δρ. Ελένη Π. Καλογιάννη είναι Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Είναι Τεχνολόγος Τροφίμων (ΑΤΕΙΘ) με μετατπυχιακές σπουδές στη Γαλλία (DEA, ENSBANA, Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας) και στην Αγγλία (PhD, Πανεπιστήμιο του Λινκολν). Ομιλεί με ευφράδεια 4 γλώσσες. Έχει υπερδεκαπενταετή εκπαιδευτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο σε Προπτυχιακό όσο και σε Μεταπτυχιακό επίπεδο σχετιζόμενη με την Επεξεργασία Τροφίμων, την Τεχνολογία και τον Έλεγχο Ποιότητας Ελαιολάδου και Λιπαρών Υλών και τα Διεπιφανειακά Φαινόμενα. Εχει δεκαπενταετή ερευνητική εμπειρία ως επιστημονικά υπεύθυνη ή/και με συμμετοχή σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς/Ευρωπαϊκούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Διαστήματος. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη σε σειρά Ερευνητικών Έργων χρηματοδοτούμενων από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων. Είναι κάτοχος και εφευρέτης ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έγκριτα διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε 9 επιστημονικά περιοδικά κατηγοριοποιημένα στο δείκτη απήχησης SCI. Είναι μέλος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας και υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας του ΑΤΕΙΘ. Είναι εκπρόσωπος του ΑΤΕΙΘ στην Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα “Food for Life” και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Είναι μέλος της ομάδας εργασίας «Νέες Τεχνολογίες για την Ανάπτυξη» της «Μόνιμης Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καινοτομίας» του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαρία Παπαγεωργίου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

(+30) 2310 013775 mariapapage@food.teithe.gr

Μαρία ΠαπαγεωργίουΗ Μαρία Παπαγεωργίου είναι μέλος ΕΠ του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ (http://www.food.teithe.gr) στη βαθμίδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας. Πήρε το διδακτορικό της Δίπλωμα (Ph.D.) από το Cranfield University του Ηνωμένου Βασίλειου το 1995 (Τομέας Αγροτικής Μηχανικής, Επεξεργασίας Τροφίμων και Χρήσης Αγροτικών Πόρων) υποστηριζόμενη από ερευνητική υποτροφία της εταιρείας KELCO Division of Merck and Co., San Diego, Καλιφόρνια, Η.Π.Α. Κατέχει πτυχίο Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1991). Έχει διατελέσει από το 2002 έως το 2010 εθνική εκπρόσωπος της χώρας μας στη Διεθνή Ένωση Επιστήμης και Τεχνολογίας Σιτηρών (ICC, http://www.icc.or.at), και σήμερα είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ίδιου Οργανισμού. Λειτουργεί ως Ταμίας του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Αμερικάνικης Ένωσης Χημικών για τα Σιτηρά (AACC) (http://www.cerealsandeurope.net) με περίπου 400 μέλη από όλη την Ευρώπη. Εκπροσωπεί το ΑΤΕΙΘ ως Ιδρυματικό Μέλος της Επιστημονικής Ένωσης -“ISEKI-FOOD” -European Association for Integrating Food Science and Engineering Knowledge into the Food Chain (2005-σήμερα) (http://www.iseki-food.net) καθώς και στην EFSA ως Οργανισμός του Άρθρου 36 (http://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/assets/art36listg.pdf ). Η έρευνά της επικεντρώνεται στη μελέτη της δομής και των λειτουργικών ιδιοτήτων συστατικών των σπόρων και άλλων φυτικών πηγών με σκοπό την αξιοποίηση τους για την ανάπτυξη υγιεινών τροφίμων-προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Έχει περισσότερες από 750 ετεροαναφορές σε δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες της σε διεθνή περιοδικά του SCI, ενώ έχει συμμετάσχει σε ανταγωνιστικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε., εθνικούς φορείς καθώς και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου. Είναι κριτής σε 8 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και προσκεκλημένη ομιλήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Από το 2014 είναι μέλος της ΟΜΕΑ του Τμήματος, από το 2015 μέλος της ΜΟΔΙΠ του ΑΤΕΙΘ και από το 2016 μέλος του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (http://www.ead.gr/index.php/el/).

Άλλα Μέλη

  • Γραμματική Γραμμένου εκπρόσωπος του ΔΠ τακτικό μέλος με αναπληρώτρια αυτής την κα Βασιλική Ρόβα.
  • Άννα Αργυρού εκπρόσωπος του ΕΤΕΠ τακτικό μέλος με αναπληρωτή αυτής τον κ. Νικόλαο Χατζηπαπά.
  • Ιωάννης Ιωαννίδης εκπρόσωπος του ΕΔΙΠ τακτικό μέλος με αναπληρωτή αυτού την κα Ευδοκία Κωνσταντινίδη.
  • Χρήστος Μάλλιος φοιτητή του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της ΣΔΟ τακτικό μέλος με αναπληρώτρια αυτού την Τζήμα Ευθυμία, φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & της ΣΔΟ.